23 Ağustos 2010 Pazartesi

Değiş değiş değiş

Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.:)ne kadar duymaya alışılmış bir cümle öyle değil mi?Ama yapılmaya da alışılmış mı acaba? Kontrollü ve istekli bir şekilde, günün koşullarını izleyip, anlayarak, hayatın getirileri ve götürüleri karşısında güçlü olmak için veya yaşamaktan daha çok zevk almak için.

Değişim, sürekli olarak, istemsiz bir şekilde ilerleyen bir süreçtir. Yine de insanoğlu tarihi boyunca doğaya karşı koyup, onu değiştirmeye çalıştı. şimdi ölümle, zamanla ve daha bir çok kavramla savaşıyor. Kim bilir galip kim olacak bu savaşta?Bunu zaman göstericek, çok düşünmemek lazım belki de. Lakin bu savaşı yürütebilecek kudrete sahipsek, değişimi de kontrol etmek elimizdedir diye düşünüyorum. Bunu yapabildiğimiz zaman gelen seli görmesine rağmen yer değiştiremeyen bir ağacın ümitsizliği ile yaşamaya devam etmeyeceğiz. Bunu başarabilmek için önce hayatı izlemeyi öğrenmek lazım. Bunu yapmak için de durup bir nefes alabilmeyi. Daha sonrasında ne olacak? Değiştirilmesi gerekenler gözle görülür olduğunda gerekli insiyatif ele alınmalı. Sonrasında belki de geri dönüşleri alma süreci başlamalıdır.

Neyse fark ettim ki değişimlere ihtiyacım var. Bir adım daha ileri gitmemi sağlayacak, uyum yeteneğimi geliştirecek değişimlere:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder