22 Ocak 2011 Cumartesi

Hangisi acaba?

Zaman gelir kadın erkek eşitliği konularını tartışır dururum biraz da şakayla karışık. Ama gün geliyor insan hakkaten oturduğu yerde sinirden kuduruyor.

Haberlerde izliyorum adamın biri karısını insan dışı bir varlığa çevirmiş dövmekten, kadın da bunun üzerine mahkemeye başvurmuş koruma altına alınmasını istemiş. Ama bilirsiniz mahkemelerimiz o kadar adalet yanlısıdır ki bir konuyu enine boyuna tartışırlar, uzatırlar da uzatırlar üstüne en doğru kararı verirler, kadının korumaya ihtiyacı olmadığına hükmetmiş. Peki sonra? Tabii bahsi geçen "Erkeğimiz" karısını bıçaklayarak öldürüyor.

1. İhtimal
Şimdi bu adamla otursak 3-5 dk muhabbet etsek, namusuna düşkün bir erkektir. Karısına kızına laf ettirmez. Kavgacı herifin önde gidenidir fln filan fakat kendisinin karısına kızına herşeyi yapma hakkı vardır. Döve döve mahveder ailesini, istediği zaman karısına tecavüz eder.

2. İhtimal
Bu amcam sokaklarda, trafikte izbandutların karşısında gayet sakindir, uyumlu bir vatandaş profilidir. E tabii kendisinden güçsüz kim var en yakınında?? Tabii ki karısı... Ne yapar bizim vatandaş, canı sıkıldıkça başkalarına söyleyemediği lafları, gösteremediği sertliği, tepkileri, diklenemeyişleri, eziklikleri karısından çıkartır.

Şimdi merak ediyorum sizce hangisi? Bizim toplumda iki profil de var sanırım ama hep ikincisi bana daha muhtemel gibi geliyor. Hani vardır ya bizim toplumumuzda bir erkeklik anlayışı, herşeye kavga çıkartan cesurdur fln filan, hadi tamam diyelim ama arkadaş siz de gidin yiyosa erkekliğinizi başkalarına kanıtlayın. Benim kültürümde erkeklik aileni korumaktır. karını, ananı, bacını baştacı yapmaktır. Senin çocuğunu doğurmuş be adam. kime erkeklik taslıyorsun? Hadi git etrafta hakkını yiyenlere göster dişini, o zaman köpek gibi sinersin değil mi?

Ama köpekler bile bu adam ve türevlerinden daha şereflidir. Çünkü aileleri için ne gerekiyorsa yaparlar, durduk yere sıkıntıdan onlara zarar vermezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder